Fonds 1818 trakteert Speelgoedbank Leiden

LEIDEN  – 4 februari 2019 
Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van Fonds 1818, overhandigde maandag een cheque van 4.000 euro aan het bestuur van de Speelgoedbank Leiden. Het geld is ingezameld door kinderen die eind 2018 de tentoonstelling Zegels & Pegels in de BplusC bibliotheek in Leiden hebben bezocht.

Ten Bokkel Huinink: ‘Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen speelgoed hebben. Daarom hebben we tijdens ons jubileumjaar geld ingezameld voor de Speelgoedbank Leiden. Zodat zij nog meer kinderen kunnen trakteren op speelgoed.’

Stichting Speelgoedbank-Leiden verstrekt goed, bruikbaar en soms nieuw speelgoed aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar in Leiden, van wie de ouders of verzorgers tijdelijk van het laagste inkomen in de maatschappij leven. Iedere maand mogen de kinderen twee stuks speelgoed en een boek uitkiezen. Het speelgoed mogen zij houden. Margot Kunst–den Brave, voorzitter van de Speelgoedbank Leiden: ‘De verwondering van een spelend kind is zo intens.’

Zegels & Pegels
De tentoonstelling Zegels & Pegels, over de 200-jarige geschiedenis van de Nutsspaarbank en Fonds 1818, was eind 2018 te zien in de BplusC bibliotheek in Leiden. Kinderen die alle opdrachtjes uitvoerden, spaarden zo voor een goed doel: de Speelgoedbank Leiden.