Tentoonstelling Zegels & Pegels opent in Leiden

Den Haag, 19 oktober 2018 – De tentoonstelling Zegels & Pegels, over de geschiedenis van de Nutsspaarbank en Fonds 1818, is vanaf woensdag 31 oktober aanstaande te zien in de BplusC bibliotheek aan de Nieuwstraat in Leiden. 

Speciaal voor de jongste bezoekers is Spekkie Spaarduit, vroeger hét boegbeeld van de sparende jeugd, in een nieuw jasje gestoken. De vrolijke speknek en sparende stripheld neemt kinderen graag op sleeptouw. Met zijn anekdotes en opdrachtjes duiken zij spelenderwijs in de tijd dat de euro nog een gulden was en spaarvarkentjes vol dubbeltjes en kwartjes zaten. Kinderen die alle opdrachtjes uitvoeren, sparen voor een goed doel: de Speelgoedbank Leiden.

Geschiedenisliefhebbers kunnen alles leren over tweehonderd jaar geschiedenis van de bank en het fonds. Uniek historisch archiefmateriaal, en de vele zwart-witfoto’s, filmpjes en collectors items ‘van vroeger’ maken de herinneringen voor velen weer springlevend.

Lees hier het volledige persbericht.