Opening Speelgoedbank

Wethouder Van Gelderen opent speelgoedbank

Zaterdag 6 juni heeft  Wethouder van Jeugd, Zorg en Welzijn – Roos van Gelderen Speelgoedbank-Leiden feestelijk  geopend met een worp op de langste sjoelbak (6,5 meter) van Leiden.

De middag stond geheel in het teken van de kinderen. Zoals het hoort, echt een feest voor de kinderen!  Een poffertjeskraam om de magen te vullen. Clowns die garant stonden voor meer dan alleen een lach. Ze bleken daarnaast heuse ballon kunstenaars en jongleurs te zijn. Er was een grimeur die kindergezichten in een sprookje kon veranderen. Daarnaast verzorgden de Marnix-Jeugdvereniging en Amarok Outdoor Trainingen vele spannende activiteiten zoals bijvoorbeeld ballon scheren, boogschieten en voor de durfals een kabelbaan. Er is ook veel aanstormend tafeltennis talent gesignaleerd, om maar te zwijgen van de tafelvoetbal professionals. De echte bikkels waren te vinden bij  ‘’de stier’’.     

Stichting Speelgoedbank-Leiden verstrekt vanaf het begin van dit jaar iedere maand speelgoed en boeken aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar, uit gezinnen in Leiden. Spelen is het fundament van de ontwikkeling.

De ouders of verzorgers van deze kinderen leven (tijdelijk) beneden het bestaansminimum. Ons streven is om met goed, gebruikt en soms nieuw speelgoed een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling en ontspanning. Het concept van de Voedselbank is het voorbeeld voor dit initiatief. Daar waar een overschot is, het terugbrengen waar een tekort is. Een win-win situatie met alleen maar blijde gezichten.