Speelgoed brengen

image001De Speelgoedbank Leiden zit te springen om uw nieuwe of gebruikte speelgoed, spellen en boeken, zodat het kan worden doorgegeven aan kinderen die het hard nodig hebben. Er ligt genoeg ongebruikt speelgoed in kasten en speelgoedkisten waar andere kinderen dolblij mee zullen zijn! Speelgoed dat uw kinderen ‘ontgroeid’ zijn, waar ze niet meer naar omkijken, of dat u niet geschikt voor hun vindt.

Op de speciale inzamel dagen kunt u uw speelgoed komen brengen. Er zullen vrijwilligers aanwezig zijn die het speelgoed aannemen. Vanzelfsprekend verlangen wij dat het speelgoed, op hoofdlijnen, compleet en heel is. Onze vrijwilligers maken het speelgoed weliswaar schoon en repareren indien nodig, maar ook zij kunnen niet toveren.

(Bijna) alle soorten speelgoed zijn welkom, voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Denk ook eens aan buitenspeelgoed (bal, (rol)schaatsen, racket, step, knikkers), knutselspullen (kleurboeken, schaar, papier, stiften, lijm), puzzels, babyspeelgoed (blokken, vormpjes, mobiel voor box of wieg, activity centers). Knuffels, gewelddadige games, geweren e.d. zullen wij niet aannemen.

Ook bedrijven, scholen en kinderdagverblijven die (nieuw) speelgoed willen doorschuiven, worden van harte uitgenodigd zich bij Speelgoedbank Leiden te melden. Mocht u grote hoeveelheden speelgoed willen doneren en u kunt het niet zelf komen brengen, dan kan er altijd buiten de openingstijden een ophaalafspraak gemaakt worden. En als u zelf een inzamelingsactie op touw wilt zetten, of als bedrijf de Speelgoedbank Leiden wilt sponsoren, dan horen wij heel graag uw ideeën!